Cautare

Dor de Eminescu

Dor de Eminescu

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ invită publicul nemţean să redescopere reperul Eminescu, într-o serie de evenimente ce marchează data la care „omul deplin al culturii române” a trecut în veşnicie.

În acest context, în perioada 12-15 iunie instituţia de cultură nemţeană a programat întâlniri cu tinerii, colocvii,recitaluri de poezie şi expoziţii menite a se constitui într-o reverenţă pentru geniul lui Eminescu.
Astfel, elevi din cadrul Şcolii nr. 3 Piatra-Neamţ au susţinut, la statuia lui Mihai Eminescu din faţa bibliotecii, un maraton de poezie desfăşurat de la ora 11.00, în zilele de luni (clasa a V-a B - prof. Rodica Teodorescu), marţi (clasa a VI-a A - prof. Iulia Goguţă), miercuri (clasa a VI-a C - prof. Iulia Goguţă).
Miercuri, începând cu ora 12.00 urmează a se desfăşura, în Sala Expo-Club“Victor Brauner”, colocviul “Lăsând poezia să vorbească...” susţinut de prof. dr. Magda Olimpia Iftimie, într-o întâlnire cu elevi din cadrul Colegiului Naţional “Petru Rareş” Piatra-Neamţ.
Ziua de joi se va desfăşura tot  în compania versurilor, de această dată, însoţite şi de muzică (piese pe versuri de Eminescu, în interpretarea elevilor Denisa Anastasiei), de la ora 11.00, la statuia lui Mihai Eminescu unde vor recita elevi din liceele şi şcolile nemţene (Şcoala nr. 3 Piatra-Neamţ, clasa a VII-a A - prof. Petronela Şerban; Şcoala gimnazială “Nicu Albu” - prof. Elena Ivanov, coordonator al trupei de teatru “Fabulinus”; Liceul “Petru Rareş” - prof. Magda Olimpia Iftimie; Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamţ - prof. Maria Tudor; Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ - prof. Dorina Mormocea şi Elena Costrachevici).Tot de la ora 11.00, în Sala Atelier “Veronica Micle”, se va desfăşura colocviul “Eminescu sau dincolo de absolut”, într-o întâlnire cu membrii Fundaţiei “Crizantema”. Seara, la ora 17.00 în Sala “Cupola” se va desfăşura colocviul “Reperul Eminescu” încadrul căruia vor susţine conferinţe dr. Raluca Naclad, prof. dr. Mihai Floroaia şi bibliotecarul Dan Iacob, de asemenea în compania muzicii, cu intermezzo-uri oferite, la pian, de prof. dr. Adrian Stroici.