Cautare

Biblioteca Județeană invită voluntarii să i se alăture în Proiectul 4/4 Pentru Prieteni

Biblioteca Județeană invită voluntarii să i se alăture în Proiectul 4/4 Pentru Prieteni

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț s-a înscris în Proiectul 4/4 Pentru Prieteni, organizat la nivel național în data de 4 aprilie (4/4) 2018,

din inițiativa Ambasadei Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education. Proiectul Bibliotecii Județene se numește „Voluntariat și responsabilitate civică – să cunoaștem și să respectăm drepturile omului!“ și va consta în organizarea dezbaterii-dialog „Martin Luther King – luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare“, miercuri, 4 aprilie, începând cu ora 12:00. Evenimentul își propune aducerea în atenția publicului nemțean a vieții și personalității lui Martin Luther King, luptător împotriva segregării rasiale și a discriminării, un VIS al fiecărui om, indiferent de rasă, limbă sau convingere religioasă.
Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul 4/4 Pentru Prieteni inspirat de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?“. Prin acest proiect ne dorim să dedicăm ziua de 4 aprilie 2018 comunității și faptelor bune și să onorăm moștenirea impresionantă lăsată de dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani.
Peste 200 de parteneri locali din mediul rural și urban au acceptat invitația de a celebra la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei și de a ne uni forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România.
Dacă doriți să vă alăturați acestei inițiative în calitate de voluntar, vă invităm să accesați harta interactivă pentru a afla ce activități se derulează în județul vostru (http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/) și să completați formularul de înscriere (https://goo.gl/mTje94).
Este necesar ca fiecare voluntar să se înscrie individual pentru a intra în baza de date și a primi materialele promoționale.
Ulterior înscrierii ca voluntar la o activitate, veți primi un e-mail de confirmare și mai multe detalii despre activitatea locală la care doriți să participați. Primii 1.500 de voluntari înscriși online vor primi fiecare câte un tricou personalizat. Ultima zi pentru înscrierea voluntarilor este 18 martie (ora 23:59).