20 decembrie 2023 ora 15.45 - Expoziție „Crăciunul interbelic“

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, la Filiala de Carte Străină, expoziția de reviste românești, cărți poștale și felicitări din perioada interbelică, din colecții particulare Mugurel Roșu, Aurel Popescu, Dragoș Vornicu și Carmen Chendea, în perioada 20 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024, sub genericul „Crăciunul interbelic“.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 20 decembrie 2023, de la ora 15.45, la Filiala de Carte Străină a bibliotecii județene, în cadrul Clubului de franceză.
Cu acest prilej, tema expoziției va fi conturată în contextul temei generale propuse spre dezbatere în cadrul întâlnirii, „La fête – partie de l’ensemble des comportements humains“ („Sărbătoarea – parte a ansamblului comportamentelor umane“), de către prof. Elena David, coordonatoarea clubului și moderator de dialog.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.

casibom
casibommarsbahis