20 ianuarie 2024, ora 15.00 - Lansarea cărții „Viața pe Geea“

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții „Viața pe Geea“, apărută la Casa Editorială SOLTERIS, sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la ora 15:00, în Sala Cupola.

Volumul este la a treia ediție, cu actualizări, și are ca subtitlu „Carte apel a Confederației Galactice către civilizația terestră transmisă prin Misiunea România“.
Prezentarea va fi făcută de Alexandru Iacob Arbore și Cristiana Eltrayan.
„Ineditul acestei lucrări îl reprezintă, pe de o parte, adresarea directă a unei Confederații Galactice către pământeni și, pe de altă parte, nominalizarea României drept adresă.
În afara mesajelor propriu-zise, cartea mai cuprinde «Apelul generației secolului XXI către Civilizația terestră», o introducere a editorului, prevederile unor înțelepți (doi indieni și un american) despre «Misiunea România», cât și lucrarea mea «A doua naștere»“, afirmă Alexandru Iacob Arbore.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.