17 iunie 2024, ora 17.00 - Doi nemțeni în maratonul editorial Eikon

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează un maraton al lansărilor de carte apărute recent la Editura Eikon București, luni, 17 iunie 2024, începând cu ora 17:00, în Sala Cupola.

Printre autorii ale căror cărți vor fi lansate se află doi scriitori nemțeni – Ștefan Munteanu, cu „O istorie a opiniilor privind filosofia lui Eminescu“, volumul IV, și Teodor Sinezis (Claudiu Pipirigeanu), cu „Răzvrătirile umbrei“, poezii.
Vor mai fi lansate cărțile „Anatomia și fiziologia lui A“ – eseu de Christian Crăciun, „Confesiunile balaurului cu șapte inimi“ de Vasile Iftime, „Aerul din oase“ de Otilia Țeposu și „Legări și dezlegări de iubire“ de Dumitru Viorel Neagu.
După cum precizează Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon București, acțiunea dedicată unor „lansări și scurte prezentări de carte“ va fi întregită cu momente de „recital poetic și lectură publică“.
„Evenimentul – cuprins în proiectul «România contemporană», ce are ca obiectiv promovarea literaturii și artei recente – are loc în cadrul parteneriatului pe care biblioteca îl are cu editura din București și face parte din seria lansărilor de carte multiple și a prezentărilor pe care Eikon le face la nivel național“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

ALBUM FOTO

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.

casibom
casibommarsbahis