RESURSE DE INFORMARE

Catalog OnLine

http://bibgtkneamt.ebibliophil.ro/

Oferă posibilitatea de a prezenta colecția de obiecte bibliografice prin internet.

 

Astfel cei care accesează situl pot afla informații în timp real despre cărțile existente în bibliotecă, numărul de exemplare existente, numărul de exemplare disponibile și locația acestora.

Bibliophil este un sistem integrat de gestiune de bibliotecă și distribuție bibliografică (cărți, broșuri, reviste, materiale audio-video și preprinturi (lucrări prepublicate) din toate domeniile cunoașterii, literaturii și artelor).

Sistemul integrat de bibliotecă, BiblioPhil, poate îndeplini în acest moment atât funcționalitățile unui Catalog Local de obiecte bibliografice cât și cele ale unui Catalog Partajat. Datorită caracterului online al programului și orientării spre internet, utilizatorii au acces la resursele bibliografice din rețeaua BiblioPhil, facând mai ușoară catalogarea obiectelor bibliografice proprii. Gestionar: Scream Design.

*160 volume carte şi periodice independente, totalizând aproximativ 7100 pagini. Aceste documente pot fi accesate de pe portalul Europeana sau la următoarea adresă.

*SERIALE VECHI în catalogul online

*Colecţia revista TIMPUL în catalogul online

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.

casibom